maanantai 13. lokakuuta 2014

SYÖN TALLINNASSA

Yritin selittää jotain hienostelua siitä, kuinka hienoa syödä yhdessä ja muuta sellaista, mutta oikeastaan vaan rakastan ruokaa ja mieluiten syön sitä missä vain ja milloin vain. Tykkään hirveästi kokkailla ja täällä riittää ihania toreja ja ruokakauppojen runsaita valikoimia. Mutta erityisesti nyt, kun on oikeasti pakko aina kokata itselleen ja ulkona syöminen kohtuullisen hintaista, on ollut mukava nautiskella ihanista ravintoloista. Välillä olemme myös kokoontuneet kaveriporukalla kokkaamaan. On hauska ottaa vaikutteita muiden ideoista, vaikka yleensä olen ollut kovin yllättynyt siitä, miten moni vasta nyt opettelee ruoanlaiton perusteita. Onneksi sain kotona tilaa harjoitella. Nyt vain odottelen uunittoman tilan päättymistä.Kävimme äitin kanssa testaamassa Von Krahlin. Se sopii gluteenittomaan ja vegaaniin ruokailuun! Syötiin ihan superhyvät annokset puoliksi ja voin kyllä lämpimästi suositella ihan varsinkin kikhernepullia. Myös liharuoista oon kuullu kehuja. Ja täältä saa kuulemma maailman parasta juustokakkua! Väite menee testiin piakkoin.

Muita jopa gluteenittomalle vegaanille sopivia huikeen hyviä paikkoja on esimerkiksi Restoran V ja Elevant. Restoran V:ssä parasta on alkuruoista sienipatee ja täytetyt kurkut, pääruoista linssitäytteiset kesäkurpitsat ja jälkkäreistä cashewtyrni-juttu, kookos-avokaadomousse taatelisydämellä ja suklaakakku. Elevantissa parasta on linssidaal, perunacurry, juusto voikastikkeessa, samosat ja oikeestaan kaikki, mitä oon maistanu. Jälkkäri tosin kannattaa syödä muualla!


Kaiken ulkona syömisen tai yksin kokatun vastapainoks on kivaa laittaa ruokaa myös porukalla. Tässä on kaikenlaisia huippuja ihmisiä ja iso padallinen Xavierin linssicurrya, mun improvisoitua pikaversiota naan-leivästä ja salaattia. Jälkkäriks syötiin Carolinan ja Mariamin oivallusta: ruisleipäkanelijogurttia ja appelsiinia (oih!). Seuraavana meillä on suunnitelmissa ainakin shakshuka.

Söin myös ihanalla tyttöporukalla tortilloja keskiviikkona ja nauroin niin, että mua on naurattanu koko loppuviikonkin. 

Suunnittelen jo, että mitä kaikkea Julille on täällä ruokittava.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, löysit ton Von Krahlin! Se on nii super ihana paikka ja just sopivan hintanenkin.
    Voi vitsi miten paljon mä haluaisin tulla sinne Tallinnaan kans.

    VastaaPoista