tiistai 18. marraskuuta 2014

TEE AIKAA ONNELLISUUDELLE

Oon käyny yksin elokuvissa täysissä saleissa, kantanu kaksin käsin sylissä kymmenen luomumunan kennoa keskustasta kotiin, muuttanut viidenteen kerrokseen taloon, jossa valot syttyvät rappukäytävään vasta noin hapuilevan kolmannen rapun kohdalla, pukeutunu haalareihin ja sadeviittoihin ja talventuoksuiseen toppatakkiin ja syöny iltapalaks vegaanijätskiä luomukanelilla. 

Joskus on vaan pakko irrottautua elämän todellisuudesta ja hetken aikaa vain tuottaa itselleen onnea. Toppatakin hupussa on kuljettava kuin laput silmillä ja oikeasti pysähdyttävä kuikuilemaan liikkeiden ikkunoista sisään. Italialaisen kahvilan ikkunasta saattaa kuikuilla pappa takaisin. Leffateatterin hämyssä on ihanaa istuskella ja sykähtyä ilman, että sitä tarvitsee jakaa. Yöllä kotiin kävellessä saa fiilistellä. Kirpparikierroksen jälkeen voi vaikka pysähtyä ostamaan eilisen luomuspelttipullan puoleen hintaan, istua penkille tuijottelemaan ohi käveleviä ihmisiä ja upottaa hampaansa kanelin tuoksuiseen pumpuliin. 

Kun kasvaa irti ympäristöstään ja tarveemmin osaksi elämäänsä, ei haittaa kulkea ensimmäisenä käsiin sattuneissa tai muuten vain vähän kokeilumielisissä asuyhdistelmissä. Hilpeyttä saa löytää kämppikseltä saaduista pikkuriikkisistä pitsipöksyistä, joissa voi vaikka tanssia kasvispiirakkaa leipoessa. Ja sen kasvispiirakan saa ilolla syödä kokonaan iltaruoaksi yksin keittiön pöydän ääressä, nauttien. Naurun lähteistä on pidettävä kiinni ja sitä nauratusta saa syöttää suuremmaksi väkinäisinkin keinoin - nauraminen lisää hyvinvointia. 

Sain ihanimmat vieraat viikonlopuksi, oman perheeni tänne kylään. Kävimme pulikoimassa, äidin kanssa intialaisella viini-illallisella, poikien kanssa hamppareilla ja isän kanssa kakulla, koko perhe yhdessä viidennen kerroksen kodissani ja äiti toi minulle sangollisen suolaisen makeaa, pähkinäistä ja rusinaista granolaa. 

Pian pääsen kotiin kiitospäivän viettoon, mutta siihenastiset päiväni ovat niin täynnä, etten ehdi hetkiä laskea. 

2 kommenttia:

  1. Teitkö vegaanijätskin itse, vai löysitkö sitä jostain täältä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oli kyseessä ihan kaupasta löydetystä LaMuun banaanijätskistä! Niillä on vegaanimakuja ton banskun lisäks ainaki mango, sitruuna ja muutama muu, joita en muista. Ihan hyvää toi banaani ainakin (maistuu banaanilta)!

      Poista