perjantai 13. helmikuuta 2015

ROSMARIINILLA MAUSTETTU OMENAINEN MAISSILEIPÄ
















Tämä on hyvää. Vähän niinku maissileipää (se on vähän sellanen amerikkalainen juttu, meillä sitä syödään papuchillin kanssa, voideltuna ja hunajalla), mutta myös vähän kuin kakkua. Mehevää, helppoa, maistuvaa. 

2 munaa
1 rkl kookosöljyä/voita
2 rkl oliiviöljyä
1 dl keefiriä/piimää
1 rkl hunajaa (tai enemmän, jos toivot makeaa lopputulosta, sillä tämä ohje ei sitä muuten lupaa)
2 dl karkeaa maissijauhoa (ei maissitärkkelystä!)
1 dl ruisjauhoa (gluteenittomaan versioon voisi aika varmasti käyttää tummaa riisijauhoa/mantelijauhoa)
ripaus merisuolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
muutama ripaus rosmariinia, mieluiten tuoretta (hienonnettuna), mutta kuivattu on myös hyvä
1 tl kanelia
ripaus kurkumaa
1 omena

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa märät ainekset keskenään. Vatkaa joukkoon kuivat (jauhot ja mausteet). Pilko omena viipaleiksi. Kaada taikina leipävuokaan (leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun tai silikoniseen). Lado omenaviipaleet päälle. Ripottele vähän kanelia pinnalle. Paista noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja kaunis. Syö sellaisenaan tai suolaisen voin kanssa. Tai hunajan. Tai molempien.

PS. En lupaa mitään, mutta polenta pysyy hyvin kasassa ihan vain keitettynä ja paistettuna, joten voi olla, että tästä saisi vegaanin käyttämällä munien ja keefirin tilalla hapatettua kasviperäistä maitoa (ja chiasta tehtyä geeliä, ehkäpä). Olen joskus tehnyt vegaania maissileipää hyvin tuloksin korvaamalla noilla, mutten osaa sen tarkemmin nyt arvuutella.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä! Sulla on muutenkin aina niin inspaavia ruokakuvia :)

    VastaaPoista