lauantai 4. huhtikuuta 2015

PAAHTUA














Pilko ja suikaloi kauniiksi paloiksi ja lado pellille
1 fenkoli (suikaleiksi)
1 palsternakka (kapeiksi pitkuloiksi)
3 pottua (puolikkaiksi suikaleiksi)
2 punajuurta (kuudes- tai kahdeksasosiksi)
1 omena (lohkoiksi)
4-5 valkosipulia (puoliksi, pituussunnassa)
muutama viinirypäle, halkaistuna
kapriksia
voinokareita, noin yhden ruokalusikallisen verran
merisuolaa, useita ripauksia
muita mausteita tai yrttejä, kuten dukkah-seosta tai rosmariinia

Kuumenna uuni yli 200 asteeseen
Paahda, kääntäen vartin välein
Kunnes osa alkaa ruskistua ja rapistua reunoilta

Syö yksinään tai vatkaa itsellesi seuraavanlainen herkku
purkki kermaviiliä
2 teelusikallista Dijon-sinappia
usea loraus sitruunamehua
muutamia tippoja omenaviinietikkaa

Sekoita, maistele, lisää, maistele

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti