lauantai 7. marraskuuta 2015

IRROITTAUTUMISESTA TOISEN ÄÄRELLE


"The art of conversation is being replaced,dangerously, I think, by personal broadcasting. I don't know how much listening there is in this conversation -- We're becoming desensitized. Our media have to scream at us -- in order to get our attention. And that means it's harder for us to pay attention to the quiet, the subtle, the understated." 

"You can use this in listening, in communication. If you're in any one of those roles, and I think that probably is everybody -- the acronym is RASA, which is the Sanskrit word for juice or essence. And RASA stands for Receive, which means pay attention to the person. Appreciate, making little noises like "hmm," "oh," "okay". Summarize - the word "so" is very important in communication. Ask, ask questions afterward." 

Niin et tässä tänään pohdiskelen tätä - onko eri asia tulla kuulluksi ja tulla kuunnelluksi? Suomeksi se ero on kovin kömpelö. Mutta englanniksi: to hear on tosi eri kuin to listen. "Let's define listening as making meaning from sound. It's a mental process, and it's a process of extraction." Vähän kuten me nähään aivoilla eikä silmillä (to look/to see), eikö ookin?


 

2 kommenttia:

 1. !!!

  Se teksti joka sulla oli ensiksi tässä (vai kuvittelinko?), tiivisti asioita joita oon itsekin miettinyt. Sitä kuinka joidenkin ihmisten seurassa tekee mieli piilottaa itsensä, koska ne ei kuuntele, ne ei ihmettele sitä mikä mun sisältä pulppuaa. Tuntuu että se toistuu ihan liian usein. Kun taas joissakin ihmissuhteissa saa virrata niin että itse ja toinen sekoittuu, mikä ei oo mahdollista jos kaikki keskittyy vaan itseensä, selviämiseensä.

  Mä uskon että se on myös pelkoa, pelkoa ulottua toisen sisimpään, mutta kunpa jaksais useammin yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et kuvitellu, se vaan kumpus jostain liian kipeestä paikasta ja jotenkin kuitenkin väärin, niin pistin vielä takasin omaan talteen. Kiitos kun kommentoit noin, mä uskon että sä oot ihan just ymmärtäny mistä on kyse - pistit sen hyvin sanoiksi, varsinki tuossa kun kirjotit, että tekee mieli piilottaa itsensä. Myös toi, että kunpa jaksais useemmin yrittää. Mä en ihan ymmärrä miks se vaatii niin paljon jaksamista ja liittyykö siihen se, että ympärillä on niin vahva viestien tulva, et siihen ulottumiseen väsyy? Tai ettei sitä alunperin oo ees elämässään ehtiny oppia, kun se on niin tukahdutettu uteliaisuus?

   Poista