keskiviikko 6. tammikuuta 2016

VUOSI 2015 HYPISTELYSSÄ

1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?
Viihdyin itsessäni ja tyylissäni, treenasin säännöllisesti pelkästä painojen ilosta, kävin poistattamassa viisaudenhampaat, luin useiden satojen sivujen mittaisia opuksia tentteihin, lakkasin kynsiäni viikottain, varmaan muutakin.


2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?
Sekä enemmän, että vähemmän itsetutkiskelua, jossain määrin, mutta kai nämä kaikki ovat iän ikuisia harjoiteltavia, niin, kyllä, mutten minä valmiiksi ole tullut.
Osata enemmän kuunnella itseäni, mutta vain joissakin tilanteissa, kuuntelin itseäni aivan mahdottomasti ja varmaankin useimmissa tilanteissa, enkä olisi muutoin voinut ollakaan tai tehdäkään, mutta jospa itsensä saisi hetkeksi hiljennettyä tulevana vuonna.
Oppia yhä useammin kääntämään huomioni pois itsestäni ja sen sijaan nähdä muita, olla siunaukseksi ympärillä oleville, tämä tulee olemaan keskiössä vielä, toivottavasti aina, haluan viedä tämän äärimmäisyyksiin pienissä hetkissä, mutta koen kyllä muistaneeni tämän.
Tarttua omaan keskeneräisyyteensä ja vaalia sitä ja samalla koen tulleeni vahvemmaksi, ehjemmäksi kuin koskaan, ja, niin, siinä prosessissa kyllä tuntee sen, miten keskeneräinen on.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä kuluneen vuoden aikana?
Tuli muutamia, tuli ja meni, hurmaavia kohtaamisia ohimennen, musiikkiviikoilla, salilla, sellaisia, ja, menneiden vuosien ihmisten tuleminen elämään uudella tavalla.


4. Menetitkö ketään läheistäsi?
Joidenkin ihmisten menettämisen tuntee joka vuosi uudella tavalla, mutta mitään aivan tuoretta menetystä en kokenut.5. Missä maissa vierailit?
Ruotsissa kerran, mitä parhaimmalla reissulla äitin kanssa. Virossahan en oikein enää vain vieraile, Suomessa sitäkin enemmän, ehkä - en vielä tiedä, miten sen koen.


6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?
Kesätyön toivoisin, tulevaksi kesäksi sitten vaikka, reissun Lappiin, pitkän ja kipeän hieronnan.


7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
Jos vain muistaisin päivämääriä, muistaisin sen yhden lauantain heinäkuulta.


8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
Sain rankimmasta koeviikostani koskaan joulukuussa hienon ja tasaisen arvosanarivistön, sellaisen, jota toivoin ja jonka eteen tein töitä. Kasvatin kynteni ja pidin ne pitkinä ja useimmiten herkullisen värisinä, olin lempeä itseäni kohtaan, kävin vihdoin hammaslääkärissä.


9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Se, miten paljon huomasin edelleen kamppailevani vuosien takaisten ihmissuhdekipujen ja sosiaalisen median kanssa.


10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
En mitään kevätflunssaa kummempaa.11. Mikä oli paras ostoksesi?
Kaikki paikallinen ja luomu ruoka, joululahjat, parhaimmat kirpparilöydöt ja kaksi vakiokäytössä olevaa mustavalkoista mekkoa, salikortit, laivaliput Suomen puolelle ja takaisin, ainakin nämä.


12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
Naapureiden, jotka kummastuttivat vihamielisillä kommenteillaan tuohon nurkalle perustettavasta vastaanottokeskuksesta.


13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Vuokraan ja ruokaan.


14. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Kookosmaitopohjaisista curryista, Essien kynsilakoista, kimchistä, valoista ja varjoista ja runoudesta.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta vuodesta?
Ei mikään, olen kuunnellut ennätyksellisen vähän musiikkia.


16. Edelliseen vuoteen verrattuna, oletko
– Onnellisempi vai onnettomampi: onnellisempi
– Laihempi vai lihavampi: autuaan ja onnellisen tietämätön tästä, voin hyvin tässä painossani, mikä lie onkaan
– Rikkaampi vai köyhempi: minulla on aivan riittävästi ja enemmänkin rahaa, vaikken aina jaksakaan sitä muistaa17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Säästäneeni yllämainittuja rahojani, ehkäpä, uineeni meressä useammin, erityisesti toivoisin nähneeni ystäviäni enemmän. Juoneeni enemmän hyvää olutta ja tuoretta kahvia. Lähettäneeni yllätyspostia.


18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Sosiaaliseen mediaan turvautuminen, kun on olevinaan hetki aikaa tai tekemisen puute.

19. Miten vietit juhannusta? Entä joulua?
En tainnut viettää juhannusta, olin lähdössä Tallinnaan, enkä ollut tehnyt suunnitelmia. Tallinnassa olin jaanipäevinä pihatöissä ja illallistamassa kaatosateessa, kuumeinen, uupunut olosuhteisiin ja vinksallaan oleviin ystävyyksiin, mutta minut otettiin kyytiin ystävien luo, mukavimpaan sänkyyn ja hoivaan, niin, että, kyllä minusta huolehditaan.
Joulun olin kotona, perheen kanssa. Perinteitä kunnioittaen vietimme joulua niin aattona kuin päivänä, oli lämmin tunnelma ja rakkaimmat, keittiössä imeltyvien laatikkojen tuoksu ja maha täynnä riisipuuroa ja sekametelisoppaa.


20. Rakastuitko vuoden aikana?
Rakastuin, ja, se tuntuu sekä pehmeältä, vakailta käsiltä, parhaalta tilalta, että paikoin ihmeen hankalilta solmuilta sisällään.


21. Mikä oli suosikkisarjasi?
Parks & Recreation, ehdottomasti, Mad Men kotisohvalla, enkä voisi Downton Abbeyta jättää katsomatta niin monen yhteisen kauden jälkeen.
Podcasteja olen kuunnellut enemmän kuin mitä katson televisiota, sillä saralla This American Life, The Sporkful ja Serial ihastuttavat eniten.


22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
Sopuun ei niin sovi viha, enkä muista muutenkaan tunteneeni vihaa, se on niin vahvaa. Mutta edelleen vihastutti epäoikeudenmukaisuus, itsekkyys, sellaiset samat, kuin ennenkin.


23. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Muriel Barberyn The Elegance of the Hedgehog! Pidin kovasti myös Chimamanda Ngozi Adichien Americanah:sta ja Marilynne Robinsonin Lilasta.


24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
Olen päästänyt musiikkimakuni luisumaan käsistäni, en vaan saa kurottua kasaan niin suurta kiinnostusta musiikkia kohtaan, että edes muistaisin, mitä olen kuunnellut kuluneen vuoden aikana.


25. Mitä halusit ja sait?
Kaiken, millä oli väliä ja sellaisiakin, joilla ei niinkään. Tuntuu, kuin minulla olisi juuri nyt kaikki, mitä voisi toivoa.


26. Mitä halusit, mutta et saanut?
Leuanvetoa, yhdeksänkymmenen kilon maastavetoa, täydellisiä tuloksia kaikista tenteistäni, mutta, näitä ehtii vielä.


27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
Star Wars: The Force Awakens, Youth, katsoin ensimmäistä kertaa Tarantinon leffoja ja pidin niistäkin, samoin The Great Lebowskista.


28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?
Täytin kaksikymmentä täyttä vuotta, söin unelmieni aamiaista (quinoapuuroa mantelivoilla, mustikoilla ja luomutäysmaidolla, persimonia, tuoretta kahvia ja appelsiinimehua, jossa paljon hedelmälihaa), avasin upeimmat lahjat, kävin salilla ja kävelyllä ihanassa pakkassäässä, söin mielettömimmän korealaisen aterian, jonka perheeni oli valmistanut ja upeaa suklaakakkua. Illalla tärkeimpiä lukiokavereitani kerääntyi kirjastoomme pelaamaan lautapelejä.


29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selvästi paremman ja onnellisemman?
Halusin sanoa, etten ajattele tällaisia, mutta jos ihoni olisi lakannut olemasta kuiva ja kipeä, olisin ollut aivan lukemattoman onnellinen ja säästynyt paljolta.


30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?
Oma! Yksinkertainen, helppo ja mukava. Kävi niin, että vaatteissa alkoi tuntua itseltäni - ostan niin, että puntaroin hartaasti tai tiedän varmasti heti, mutta vain harvoin ja mahdollisimman laadukasta, tai kirpparilta. On tunnuttava mukavalta, istuttava päällä ja muiden vaatteiden kanssa yhteen. Välillä tuntuu eskarilaiselta leteissä ja haalaripuvussa, mutta sepäs vasta onkin hauskaa.


31. Mikä piti sinut järjissäsi?
Riittävät yöunet, kovaa treenaaminen, nauraminen ja se, kun joku välillä vähän rapsuttelee selkää, pitää kädestä tai lojuu aivan kyljessä kiinni. Riittämättömyydestä ja aivan liian korkeista liikkumis- ja syömisstandardeista irroittautuminen, itseeni luottaminen ja ahkera työskentely. Raitis ulkoilma, hyvä ruoka ja suklaa, äiti puhelimen toisessa päässä, itkut toisinaan, ystävyys ja se, miltä tuntuu elää. Perheen tuki, aina.


32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
En tiedä koskaan himoinneeni julkkista, laisinkaan.


33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?
Pakolaistilanne ja siihen liittyen käydyt keskustelut ja sitä seuraavat tapahtumat.


34. Ketä kaipasit?
Perhettä, ystäviä, aina nuo samat, oli sitä itse missä tahansa.


35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Elämä on täynnä parhaita ihmisiä, on hienoa tavata heitä ensimmäisiä kertoja tai uudelleen, sellaisinaan tai toisenlaisissa valoissa.


36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?
Lähimpien ihmisten armollisuus ja rakkaus, aina.

37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteiksi ensi vuodelle?

Useamman ihanan postin lähettäminen, useamman rakkaan ihmisen kanssa kiireettömän ajan viettäminen, oman rahankäyttöni kääntäminen anteliaammaksi ja säästeliäämmäksi, Latviassa, Liettuassa ja Lapissa käyminen, sosiaalisen median vähentäminen päivärytmini eri kohdissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti