keskiviikko 3. toukokuuta 2017

PIDÄN, EN PIDÄ, PIDÄN

On hassua olla olemassa, monestakin syystä, mutta erityisesti tuskailen niiden ominaisuuksieni kanssa, joista samanaikaisesti sekä pidän että en pidä. Siinä vaikeinta on kaiketi se, että olisi joko luovuttava ominaisuudesta, taikka negatiivisesta ajattelusta ominaisuutta kohtaan. En ole vielä selvittänyt, kumman näissä seuraavissa valitsen, mutta vastauksena lienee kompromissi ja itseni hiominen, niin ärsyttävältä kuin se välillä tuntuukin.

Minulle tällaisia ovat seuraavat ominaisuudet itsessäni:
Perfektionismi (se estää minua monesti toteuttamasta itseäni, mutta samalla myös ajaa tekemään tiettyjä juttuja todella hyvin)
Ylpeys (on ihanaa nauttia ylhäisyydestäni ja omasta osaamisestani, mutta kritiikin vastaanottaminen, niin tärkeää kuin se monesti onkin, on yksi elämäni vaikeimmista asioista)
Itsenäisyys (haluaisin osata ja saada tehdä kaiken aivan itse, mutta se on mahdotonta, ja tuhlaa resursseja)
Tehokkuus (minulle tärkeät hommat ovat aina ajoissa tehty, mutta olen myös monesti uupunut, enkä useimmiten osaa nauttia vain oleskelusta ja luppoajasta)
Periaatteellisuus (on mukavaa tehdä ja toimia arvojensa mukaisesti, mutta joskus ne periaatteet ennemminkin estävät sitä)
Intensiivisyys (aina tuntuu tosi mahtavalta tai tosi pahalta tai tosi paljon joltain muulta, niin hyvässä kuin huonossakin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti